Fordulópont
Tudod, mi szárítja ki a bőrödet?

Ha a bőrünk hidratált, úgy érezzük, megfelelően működik minden. A bőrápolók jobban felszívódnak, a smink szebben mutat, a bőr tömörebbnek tűnik és egészségesen ragyog.

Ha azonban dehidratált, száraz a bőrünk – akár feszül és kellemetlen érzetű, akár elhalt hámsejtek is boríthatják és hámlik – minél gyorsabb megoldást keresünk a problémára.

Mi lenne a legjobb megoldás? A megelőzés. Alább a bőr kiszáradásának négy okát soroljuk fel és bemutatjuk a hidratálót, amely egész évben segít megőrizni bőröd ragyogását.

1. ok: Légszennyezés

A bőr a szervezet első védelmi vonala. Erős, természetes nedvességmegtartó rétege gondoskodik arról, hogy megőrizze nedvességtartalmát, miközben kizárja az irritáló anyagokat. A bőrt érő káros anyagok hatására azonban gyengülhet a nedvességmegtartó réteg és a bőr egészséges nedvesség-szintet fenntartó képessége, amelynek eredménye a fakó, hámló, száraz bőr. A meggyengült védőrétegű bőr ugyanakkor kevésbé képes ellenállni a káros anyagoknak, így könnyen kialakulhat az állandó dehidratáltság.

2. ok: Kék fény

Minden eddiginél több időt töltünk képernyők, mobiltelefonok kijelzői és monitorok előtt. Bár a képernyők kerülése kivitelezhetetlen feladat, nem árt tisztában lennünk azok bőrre gyakorolt hatásaival. A kék fényt a képernyőink használata során kibocsátott, látható fényhullámok alkotják, az ezekkel való napi érintkezés pedig oxidációs károsodást okozhat a bőrben, melynek során gyengülhet a bőr nedvességmegtartó rétege és dehidratálttá, szárazzá válhat.

3. ok: Légi közlekedés

Kellemetlenül feszül a bőröd egy hosszú repülőút végén? Nem csupán képzelődsz. A repülőgépek kabinjaiban általában 20% alatt tartják a levegő páratartalmát – ez az otthonainkban ajánlott érték fele, és azt jelenti, hogy a levegő kevesebb nedvességet tartalmaz, melyet a bőr magába szívhat és elraktározhat. Ha túl sok időt töltünk alacsony páratartalmú levegőben, kimeríthetjük a bőr nedvesség-tartalékait, melynek eredményeképpen fakóvá válhat a bőrünk.

4. ok: Extrém időjárási körülmények

Ismerős a „téli bőr” kifejezés? A száraz, dehidratált érzés nem csak a havas napokra jellemző. A bőr nedvességmegtartó rétegének állapotát számos tényező befolyásolja a viharos tavaszi szelektől a perzselő nyári hőségig. A drasztikus változások pedig szintén megviselhetik a nedvességmegtartó réteget és kiszáríthatják a bőrt, például akkor, amikor a légkondicionált helyiségből kilépünk a forró utcára.

A megoldás: Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator

Mivel az élet számtalan kihívás elé állítja a bőrt, egy jó hidratáló elengedhetetlen. A Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator 100 órán át hidratálja a bőrt. Biológiailag erjesztett aloé és hialuron sav alkotta, kettős hatású keveréke a bőrbe vonzza és bent tartja a nedvességet, ugyanakkor erősíti is a bőr ellenálló képességét. A bőr így megőrzi hidratáltságát, és máris ragyogóbbá válik.